УАУ! Как не сме сетили по-рано за тези трикове II
от Kulinar.bg | 14 март 2016
Идейно и лесно в кухнята

Наскоро ви показахме една порция полезни употреби на някои предмети от домакинството, но сме ви приготвили още малко. Определено смятаме, че си заслужават внимание и не трябва да остават само за наше ползване. Та ето я и втората порция трикове от типа "УАУ! Как не сме сетили по-рано?!".

 

Имате форма за лед, нали? А знаете ли, че в нея можете да си замразите сок от алое вера, което да ви послужи в топлите месеци като облекчаващо средство след слънчево изгаряне. Освен това можете да сложите малки бонбонки, настърган кокос, захарни или шоколадови пръчици, с които гостите сами да поръсят сладоледа, който им сервирате. Лесно е за пренасяне, ако сте на пикник или на двора на вилата.

 

Пиете чай, следователно изхвърляте пликчето от чая. Но ако са ви нападнали комари, което съвсем скоро ще си бъде сериозен проблем, можете да използвате пликчетата за облекчаване на сърбежа. Ако си ухапе комар, направете си един чай и след това сложете пликчето на мястото, където се е зачервило.

 

 38985

 

Направили сте коктейли Маргарита, чудесно, но какво ще кажете да си топнем по една ментова близалка в тях? Става много свежо и хитро. Използвайте ги като бъркалка, с която да си разбъркате леда в коктейла. А след това си я хапнете.

 

Картоненото руло, което остава след домакинската хартия свърши, отива в кофата за боклук. Но ние имаме едно чудесно предложение – да използвате рулото за държател на кабели. Вместо да навивате кабела около уреда или разклонителя, просто го нагънете както се продава в магазина и го пъхнете в рулото. Така няма да се заплете или усука ненужно.

 

Онези гумени ластичета, които получаваме с всяка връзка пресен лук или копър, магданоз и т.н. служат чудесно за да пазят роклята ни да не пада от закачалката. Служи за всяка дреха с презрамки, знаете как лесно се изхлузват от закачалките. Сложете по едно ластиче в двата края на закачалката, след като вече сте сложили дрехата и няма шанс да падне.

 


снимки: sxc.hu

Рецепти