Пъпешова торта
Пъпешова торта
Източник: Violeta Mateva
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Изрязваме блатовете с чиния, да се получат с кръгла форма, и оставяме настрани.

2

Приготвяме крема: в купа с миксер разбиваме 300 мл прясно мляко с крем ванилия. Прибавяме заквасената сметана, разбъркваме. Разбиваме сладката сметана с пудрата и разбъркваме всичко в купата.

3

Пъпешът обелваме и нарязваме на малки парчета. 300 г от него пюрираме и разбъркваме с крема, накрая прибавяме и 1/3 от плода.

4

Приготвяме желатина и щом се охлади, смесваме с крема.

5

В чиния поставяме 1 блат, намазваме с разредения с 5-6 с.л. вода конфитюр, сипваме от крема с парченцата плод. Така се процедира и при трите блата.

6

Отгоре и от страни намазваме само с крема. Оставяме в хладилник да стегне.

7

През това време запичаме бадемите в сух тиган, начукваме ги и смесваме с кокос. Облепваме отстрани тортата. Отгоре разпределяме останалите парченца пъпеш, тук-там малинки и листа прясна мента.

8

Оставяме за 3-4 часа да се охлади и сервираме. Лятно и свежо. Бон апети :)

9

*От изрезките и останалия крем може да направите десерт в купички, както аз направих :)

Подобни рецепти
Любопитно