Торта с боровинки
Торта с боровинки
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: десерт
Сезон: лято, есен
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Бисквитите се смилат и се смесват с разтопено масло

2

Сместа се разстила в тортена форма, притиска се и се оставя в хладилника да се стегне

3

Киселото мляко се смесва със захарта

4

Боровинките (може да се използват и замразени) се смесват с половината мляко, като се оставят няколко плодчета за украса

5

Желатинът се залива с 2-3 с.л. студена вода и след като набъбне, се разтопява на водна баня

6

Разделя се на две и се смесва с млякото и сместа от боровинки с мляко

7

Върху бисквитения блат се изсипват двете смеси една върху друга и с дървено шишче или игла за плетене се разбърква леко, за да се получат красиви цветни ивици

8

Тортата се слага да се стегне в хладилника за 3-4 часа минимум.

Подобни рецепти
Любопитно