Шоколадов крем с ром
Шоколадов крем с ром
Източник: Photl
Тип ястие: десерт
Националност: българска кухня
Сезон: есен, зима
Кулинар: Marinela Parashkevova
време
30 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Шоколадът се начупва на парчета и се слага в малка тенджерка с дебело дъно.  

2

Прибавя се сметаната с 20% масленост и тенджерата се загрява върху котлон на ниска температура. Бърка се, докато шоколадът се разтопи и се образува гладка консистенция.  

3

Сваля се от котлона, прибавя се ромът и се оставя да се охлади. 

4

Сметаната с 30% масленост се разбива с електрически миксер, докато започне да се втвърдява. 

5

Прибавя се шоколадовата смес и внимателно се разбъркват.  

6

Кремът се разпределя в 6 стъклени чаши. Охлаждат се в хладилник за 1-2 часа.

Подобни рецепти
Любопитно