Тиквен кейк с орехи
Тиквен кейк с орехи
Източник: Thinkstock / Guliver
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Загрейте фурната на 180 С или на 160 С с вентилатор. Леко намазнете дъното на кръгла тава и поставете хартия за печене.

2

С миксер разбийте маслото и захарта в купа, докато стане пухкава смес. Добавете яйцата, 1 по 1.

 

3

Добавете предварително сварената и намачкана тиква. Пресейте брашното и подправките, прибавете към сместа и разбъркайте. Прибавете buttermilk-a (ето как да приготвите buttermilk) и орехите.

4

Прехвърлете сместа в тавата. Печете 1 и 10 минути, до суха клечка. Охладете за 10 минути, след това извадете и охладете върху решетка.

5

За глазурата: с миксер разбийте сметаната и пудра захарта в купа, докато стане гладка и плътна смес. Намажете кейка и поръсете с натрошени орехи.

Подобни рецепти
Любопитно