Желирана плодова торта "Мария"
Желирана плодова торта "Мария"
Източник: Мария Людмилова
Тип ястие: десерт
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Пакетчетата желатин се разтварят в студена вода, да набъбне желатина /всеки 2 пакетчета разтварям в 1 кафена чаша/. Водата от компотите се изсипва в купа и се добавя захарта. Разбърква се, за да се разтопи.

2

След това се прибавя и желатинът, който също трябва да се разтопи. Във форма за кекс се изсипва малко от желатиновата смес и се оставя да се стегне в хладилника.

3

Не чакаме да се стегне напълно, а я изваждаме и подреждаме един ред от плодовете и пак изливаме желатинова смес, докато се залеят плодовете. Отново слагаме в хладилника, докато се стегне.

4

След това повтаряме - ред с плодове и желатинова смес, да се стегне. Последният слой се прави, като се смесят бисквитите и орехите и се подредят върху вече стегнатия желатин. Досипва се останалата желатинова смес и отново се слага в хладилника, като този път се оставя да се стегне хубаво.

5

За да обърнем тортата и да я извадим от формата, трябва да потопим в топла вода. Обръща в подготвен поднос за торта и е готова.

Подобни рецепти
Любопитно