Тербелия 2 вид
Тербелия 2 вид
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Сезон: есен, зима
Кулинар: шеф Готвач
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Нарежете месото на парчета и го сложете да се вари в подсолена вода

2

Когато омекне, го извадете и прецедете водата

3

Оставете я да изстива

4

Разбийте киселото мляко с домакинска тел

5

Прибавете брашното, оцета, сол, черен пипер и едно след друго яйцата

6

Сложете всичко на огъня и разбивайте с телта, като наливате бавно от изстиналия бульон

7

Оставете соса да заври, като бъркате непрекъснато

8

Свалете тербелията от огъня и я рабивайте още малко, докато позастине

9

Прибавете месото

10

Изпържете маслото с червен пипер и залейте ястието.

Подобни рецепти
Любопитно