Куркудена чорба
Куркудена чорба
Източник: Iliana Nikolova
Тип ястие: супа
Националност: българска кухня
Сезон: зима
Кулинар: Iliana Nikolova
време
90 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Месото се нарязва на малки кубчета, а лукът – на ситно (след като се нареже, се разделя на две).

 

2

Месото се изпържва много добре и към него се прибавя останалия лук.

 

3

Като се запържи и лукът, се прибавя червения пипер и месото се изсипва във врящата вода.

 

4

Когато всичко е повряло достатъчно, се изсипва зелевата чорба. Трябва да се внимава, защото чорбата може да е много солена.

 

5

Затова първо е добре да се изсипе половината, а после се добавя по малко и се опитва на вкус.

 

6

Добавят се подправките на вкус.

 

7

Изчаква се да поври около 5 минути и към супата се добавя смесеното с киселото мляко брашно.

 

8

Ври още 5 минути и се отстранява от огъня. След като поизстине, супата се застройва с добре разбитите яйца.

 

Подобни рецепти
Любопитно