Тракийски сарми
Тракийски сарми
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
продукти
700 гр. праз лук
700 гр. домати
200 мл олио
25 гр. сол
1 ч.л. чубрица
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Лукът, нарязан на ситно, се задушава до омекване в мазнината. Прибавят се предварително обезкостеното и смляно месо, стритата чубрица, смлечният черен пипер и нарязаните на кубчета домати.

2

Сместа се разбърква и се увива в квадратните парченца леко кора, разточена от баничното тесто, приготвено от брашно, вода и малко сол (в продуктите е посочено количеството брашно за тестото - 400 г.)

3

Свитите сарми се подреждат в намазана с мазнина тава и се пекат в умерена фурна. След изпичането им, се заливат с кипяща подсолена вода (или бульон), похлупват се и се държат на топло, докато се задушат и поемат водата.

4

При поднасянето им порциите се оформят с по 2-3 сарми.

Подобни рецепти
Любопитно