Специалитет с три вида чушки
Специалитет с три вида чушки
Източник: Wikimedia Commons
Тип ястие: основно
Кулинар: elena55
време
40 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Размекнете желатина в студена вода, отцедете го.

 

2

Затоплете сметаната. Дръпнете я от котлона, добавете желатина и разбъркайте.

3

Изпечете чушките и ги обелете, почистете от семето и дръжките и ги разрежете надве по дължина.

4

Разбийте с миксер обикновеното сирене и крема сиренето заедно с босилека, олиото (зехтина), сметаната, солта и черния пипер.

5

Покрийте с трите вида чушки формата за кекс, предварително намазана с мазнина, после редувайте в последователни пластове сметана и чушки. Приключете с чушки.

6

Оставете яденето в хладилник да се стегне за 12 часа.

7

За соса: Разбийте на крем маслините (без костилки) с аншоа, обеления чесън, босилека и зехтина.

8

Рулото се сервира нарязано на филиики, а към него купичка с крема от маслините.

Подобни рецепти
Любопитно