Сарми с черен дроб и червено вино
Сарми с черен дроб и червено вино
Източник: Photl
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Сезон: зима
време
50 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Черният дроб се нарязва на малки кубчета и се овкусява с праза и останалите подправки.

2

Булото се нарязва на парчета, колкото дланта, и в тях се поставя по малко от дроба, след което се завиват сарми.

3

Същите се нареждат в намазнена тава, поливат се с виното и се долива останалото олио.

4

Пече се в загрята фурна на 250-300 градуса, до пълното извиране на виното (да остане само мазнина) и изпичане на сармите.

5

Сервира се топло и като гарнитура може да се поднесе с картофено пюре. Добър апетит!

Подобни рецепти
Любопитно