Телешко бон филе със сос от авокадо
Телешко бон филе със сос от авокадо
Източник: lubagrancharova
Тип ястие: основно
Кулинар: lubagrancharova
време
30 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Измийте и подсушете парчето месо. Натъркайте с 1 щипка сол и черен пипер.

2

В тиган сипете зехтина и ситно нарязаната аншоа. Запържете, докато аншоата се стопи. Поставете месото в тигана и пържете на умерен огън от всички страни, докато направи златна коричка. Извадете месото в чиния, покрийте с метално фолио и оставете за 10 -15 мин в загасена, предварително затоплена фурна.

3

Обелените картофи, нарежете на филийки, посолете и задушете в малко вода и масло за 10 минути.

4

Обелете авокадото, добавете лимонов сок, сол, разбийте с пасатора и добавете ситно нарязаните копър и див лук и киселото мляко.

5

Разбъркайте и сервирайте.

Подобни рецепти
Любопитно