Пълнени постни чушки
Пълнени постни чушки
Източник: Теодора Георгиева
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Чушките трябва да са средно големи до големи. Почистват се от семките, осоляват се отвътре и се оставят настрана, докато стане готова плънката.

2

За плънката оризът се измива много добре, за да се отмие глутена (от който често боли стомах) и се запържва в малко мазнина.

3

След като се е позапържил, се залива с една чаша вода. Прибавят се сол, зелените подправки и сиренето.

4

Когато водата изври, се отстранява от огъня и се оставя малко да се охлади. 

5

Чушките се пълнят, нареждат се в тава и се заливат с вода до средата на тавата. При печенето част от водата извира, а останала използваме за соса.

6

За соса яйцето се разбива с млякото и се излива равномерно върху чушките. Пече се 5 мин със соса.

Подобни рецепти
Любопитно