Пица Маринара
Пица Маринара
Източник: Thinkstock/Guliver
време
30 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

45 минути, преди да печете пицата, включете фурната на максимална степен да се загрее. Ако разполагате с плоча за печене на пица, сложете я за да се загрее.

2

Нарежете чесъна на тънки слайсчета. Набрашнете плота и сложете тестото на него. Натискайте го с пръсти, за да го разточите. Обръщайте няколко пъти тестото. Направете кора с диаметър 18-20 см. Ако тестото лепне, поръсете с брашно.

3

Набрашнете тава или плоча за пица и прехвърлете тестото. Работете бързо. Намажете със соса, като оставите 1 см разстояние от края на пицата.

4

Поръсете с ригана и чесъна, полейте със зехтин.

5

Печете до готовност на тестото.

6

Прехвърлете на дъска за рязане и оставете да изстине леко. Сервирайте веднага.

Подобни рецепти
Любопитно