Пилешки бульон с яйце
Пилешки бульон с яйце
Източник: lubagrancharova
Тип ястие: супа
Кулинар: lubagrancharova
време
60 мин.
порции
продукти
1 бр. лимон
8 бр. яйца
1 ч.л. сол
1 бр. пиле
Начин на приготвяне
лесна
1

Сварете 1 пиле около 800 грама в 2 литра вода. Добавете корените за супа и сол на вкус.

2

След като се свари пилето, прецедете бульона, махнете кожата и костите, накъсайте месото на едри парчета. Изцедете сока от лимона и изсипете в бульона.

3

Преди сервиране чукнете по едно яйце според броя на хората във врящия бульон.

4

Варете яйцата 4-5 минути в зависимост от това, колко искате да са сварени яйцата.

5

Сложете от месото, бульона и по едно яйце за всяка порция. Поръсете с пресен магданоз.

Подобни рецепти
Любопитно