Пиле с къри
Пиле с къри
Източник: Thinkstock / Guliver
време
80 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Измийте и нарежете корените за супа и ги сложете заедно с пилето в 2 л. подсолена вряща вода. Варете ги 1 ч.

2

Обезкостете пилето и нарежете месото на малки парчета.

3

Прецедете бульона и запазете 500 мл. от него.

4

Почистете морковите, лука, праза и целината и ги нарежете на тънки ивици.

5

Разтопете маслото и запържете зеленчуците за 10 минути. После добавете кърито и пилешкото месо, запържете ги за няколко минути. Сипете запазения бульон и оставете да заври.

6

Отцедете ананаса, обелете банана, обелете и ябълката. Нарежете плодовете на кубчета. Добавете ги към месото, варете 3-4 минути на тих огън и посолете.

7

Сервирайте с ориз и зелена салата.

Подобни рецепти
Любопитно