Пилешка крем супа
Пилешка крем супа
Източник: Turkish Food And Recipes
Тип ястие: супа
време
40 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Сварете пилешките гърди, главата лук и стръкчето целина.

2

След това, махнете лука и целината. Те няма да са нужни за супата.

3

Нарежете гърдите на малки парченца. Оставете бульона да изстине.

4

Сложете в тенджера маслото и брашното и ги запържете. Трябва да се получи жълтеникав цвят.

5

После добавете охладения бульон и солта. Оставете да заври.

6

Прибавете фидето, пилето и пресования чесън. Гответе около 6-8 минути, докато фидето набъбне.

7

През това време разбийте жълтъка, млякото и лимоновия сок.

8

Добавете малко от супата, за да се загрее соса.

9

След това, изсипете соса в супата.

10

Поръсете с млян черен пипер и я сервирайте топла.

Подобни рецепти
Любопитно