Топла салата с картофи и брюкселско зеле
Топла салата с картофи и брюкселско зеле
Източник: Светла Иванова
Тип ястие: салата
време
15 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Сваряваме картофите в солена вода, а брюкселското зеле бланшираме или запарваме за няколко минути. Не трябва да се преваряват.

2

Нарязваме бекона или някакво пушено филе на кубчета.

3

В тиган задушаваме бекона в зехтин, прибавяме нарязаните картофи и брюкселско зеле. Махаме от котлона.

4

Разбъркваме в сгорещения тиган всички зеленчуци, за да се овкусят от пушения вкус на бекона.

5

Сервираме салатата топла, поръсена с капки лимонов сок.

Подобни рецепти
Любопитно