Пиле с портокалов сос
Пиле с портокалов сос
Източник: Youtube
Тип ястие: основно
Националност: китайска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
50 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

*Количеството зехтин трябва да е достатъчно за маслена баня и месото на плува в него. Може да се наложи да добавите междувременно още малко.

2

Нарежете пилешките гърди на малки хапки. Сложете около 400 мл от зехтина в тиган и включете котлона на висока температура. След това разбийте яйцето и покрийте с него пилешките меса. Когато мазнината започне да става на мехурчета, оваляйте хапките в брашното и ги поставете внимателно в тигана. Пържете ги хубаво няколко минути на маслена баня, докато придобият златисто-кафява коричка и са напълно готови отвътре. Изцедете месото и го оставете настрана.

3

За да направите портокаловия сос, първо включете котлона на средна степен. След това в друг съд сложете захарта и излейте сока от портокал. Добавете соевия сос, 2 стръка ситно нарязан джинджифил, 1 ч.л. настъргана портокалова кора и солта и разбъркайте хубаво. Гответе около 10 мин, докато се посгъсти и го махнете от котлона.

4

Без да променяте температурата на котлона сложете останалия зехтин в тигана. Разтворете в ½ ч.ч. вода царевичното нишесте. Накълцайте останалите 2 стръка джинджифил и ги сложете в тигана заедно със счукания чесън. Запържете докато се получи приятен аромат. След това прибавете пилешките хапки и пържете около минута най-много. През това време разклащайте тигана или бъркайте, така че месото да се покрие с чесъна и джинджифила. Добавете нишестето и продължете да готвите докато сосът дръпне.

5

Готовото месо сложете в съд за сервиране. Излейте част от готовия портокалов сос върху пилешкото, поръсете със сусам и украсете по избор със стръкчета зелен лук. Гарнирайте с малки резенчета от портокал и сервирайте.

Подобни рецепти
Любопитно