Пълнено агнешко бутче (Македония)
Пълнено агнешко бутче (Македония)
Източник: Thinkstock/Guliver
Тип ястие: основно
Националност: балканска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
80 мин.
порции
продукти
5 бр. яйца
100 гр. моркови
3 с.л. мас
1 ч.л. сол
2 с.л. олио
Начин на приготвяне
лесна
1

Обезкостете бутчето.

2

Празнината от кокала напълнете със ситно нарязаните яйца (предварително сварени) и моркови.

3

Предварително плънката я посолете и разбъркайте.

4

Зашийте отвора с конец.

5

Месото намажете от всички страни с мас и сол.

6

Сложете го в намазнена тава да се пече.

Подобни рецепти
Любопитно