Печено агнешко
Печено агнешко
Източник: lubagrancharova
Тип ястие: основно
Празник: Великден
Сезон: пролет
Кулинар: lubagrancharova
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Вземете половин агнешка плешка.

2

Смесете сол и червен пипер и хубаво намажете месото. Изчистеният лук, нарежете на едро и посолете с малко сол и сложете в единия край на тавата.

3

От другата страна, сложете измитите и леко посолени картофи с кожата.

4

В средата на тавата сложете месото с 1 чаена чаша вода и маслото. Покрийте с метално фолио и оставете да се пече 2 часа на умерен огън - 170 С.

5

От време на време поглеждайте, ако е необходимо долейте малко вода. Когато месото е готово, махнете фолиото и запечете, да се получи хрупкава кожичка.

Подобни рецепти
Любопитно