Мариновано агнешко
Мариновано агнешко
Източник: Thinkstock/Guliver
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Сезон: пролет
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Сложете месото (може и бут) в голям съд и го полейте с маринатата (приготвена от равни части оцет и червено вино, подправени с пудрата захар, чесъна, черния пипер и солта).

2

Покрийте го с алуминиево фолио и го сложете в хладилник.

3

На следващия ден го извадете и намазнете с олио.

4

Изпечете го (50 минути до 1 час) в затоплена фурна до 240 С.

5

Извадете готовото бутче от фурната и го оставете да почине за 10 минути.

6

Полейте го с марината и го нарежете.

7

Сервирайте го в голяма чиния и го пазете топло.

Подобни рецепти
Любопитно