Патладжани с кайма
Патладжани с кайма
Източник: Niki Zhelyazkova
Тип ястие: основно
Сезон: лято
Кулинар: Niki Zhelyazkova
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Kаймата се омесва с подправките, яйцето и сол. Правят се напречни разрези на патладжаните, но не до края, а да остане поне 1 см цял патладжана.

2

Слагат се в намазана с мазнина тава и се пълнят с лъжица разрезите. Между патладжаните се слагат нарязани зелената чушка, морковите на кръгчета и доматите, нарязани на по-едри парчета.

3

Поръсваме върху всички продукти и патладжаните леко с олио и малко сол отново.

4

Бульонът се троши върху продуктите и заради това, че е доста солен трябва да се съобразим с количеството сол в рецептата. Поръсваме с още малко черен пипер накрая. Слагаме да се пече ястието в загрята фурна.

5

Печем с фолио до готовност, след което поливаме ястието с доматено пюре и допичаме без фолио. Не се добавя вода в тавата, самите продукти си пускат и става много вкусно.

6

Да ви е вкусно !

Подобни рецепти
Любопитно