Патладжан на фурна с подлучен сос
Патладжан на фурна с подлучен сос
Източник: Kulinar.bg
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Кулинар: Kulinar.bg
време
50 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Патладжаните се нарязват на кръгчета или на лодки по желание.

2

Смесват се брашното, солта, част от копъра и подправката за риба. В тази смес се овалват патладжаните.

3

Нареждат се в тава за печене и се поливат с олио. Сложете повечко, тъй като патлджаните "носят" на мазнина. След като се изпекат до златисто, можете да се извадят на домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

4

За соса: киселото мляко, чесъна и останалия копър се смесват, слага се сол по желание.

5

Патладжаните се сервиват със соса и салата.

Подобни рецепти
Любопитно