Шоколадови бонбони с лешников пълнеж
Шоколадови бонбони с лешников пълнеж
Източник: Youtube/
време
30 мин.
порции
продукти
1 ч.ч. лешници
1/4 ч.ч. масло
1 щипка сол
150 гр. шоколад
Начин на приготвяне
лесна
1

Сложете лешниците в тава и печете 6-8 минути на 180 С. Оставете ги да се охладят. 

2

Сложете ги в кухненски робот и смелете. След това добавете пудрата захар, маслото и солта. Разбийте отново. 

3

С помощта на лъжичка от сместа оформете неголеми топчета и оставете настрана. 

4

Сложете шоколада в купичка и разтопете в микровълнова за 1 минута, като разбърквате на всеки 20 секунди. 

5

Сипете от разтопения шоколад (по около 1 с.л.) в хартийки за мъфини. Сложете във фризер за 15 минути. 

6

После извадете, сложете по едно лешниково топче и залейте с шоколад. Сложете във фризер или хладилник, докато не стегне.

7

* Ако го направите с различни ядки, ще получите различни пълнежи. 

Подобни рецепти
Любопитно