Парфе "Черешова прохлада"
Парфе "Черешова прохлада"
Източник: Мариета Петрова
Тип ястие: десерт
Сезон: лято
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Сваряваме 150 мл вода заедно с поливон чаша кафява захар. Във врящата вода разтваряме прахчето с желатин на д-р Йоткер. 

2

Рзбъркваме добре, докато се разтопи напълно и прибавяме още 50 мл. студена вода, разбъркваме отново и махаме от котлона.

3

Разделяме сместта на две. На дъното на правоъгълна тясна тава за печене слагаме сместта и я поставяме във фризера за около 15 минути. През това време смесваме киселото мляко със ванилията, останалата част от сместта и захарта. Може да използвате и плодово мляко на Данон.

4

След като първата смес е стегнала малко, нареждаме в нея плодовете (според сезона) и оставяме известно време пак във фризера докато стегне напълно.

5

После изсипваме сместта с киселото мляко отгоре и след като и тя стегне се слагат натрошени бисквити с разтопено масло върху сместта, като се натиска леко.

6

Оставете готовото парфе да престои няколко часа във фризера и изсипете върху чиния за торта. Декорира се с листа от мента.

Подобни рецепти
Любопитно