Лесно млечно плодово парфе
Лесно млечно плодово парфе
Източник: Десислава Николова
Тип ястие: десерт
време
50 мин.
порции
продукти
200 гр. бишкоти
2 пак. желатин
1 с.л. какао
100 гр. ягоди
10 с.л. захар
Начин на приготвяне
лесна
1

Свареното и охладено прясно мляко се разбива със захарта, докато се разтвори, и се разделя в две купи. Към първата купа се добавят пюрираните ягоди (може и други плодове по избор, аз добавих и кора от лимон за аромат), а към втората разбийте какаото.

2

Желатинът накиснете в студена вода, а след като набъбне, разтопете на водна баня. Разделете по равно желатина към двете млечни смеси. Голяма купа се намокря и в нея се изсипва първата смес (при мен какао). Оставя се да стегне за около 20 мин във фризера, след което се добавя и втората смес в купата.

3

Оставя се купата да се желира хубаво в хладилника за минимум 1 час. За основа на тортата подреждаме върху желираната смес напоените в малко кафе, ром или плодов сок бишкоти.

4

Потапяме за 1 минута дъното на купата в гореша вода за по-лесно изваждане и обръщаме върху сервизна чиния.

Подобни рецепти
Любопитно