Панирани чушки
Панирани чушки
Източник: Thinkstock / Guliver
време
30 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Чушките се изпичат, слагат се в тенджера и се покриват с капак, за се обелят по-лесно.

2

Обелват се и се приготвя панировката.

3

В плитка чинийка се слага пшенично брашно, а в дълбока супена чиния се разбиват яйцата.

4

Олиото се загрява в дълбок тиган.

5

Всяка обелена чушка се овалва в брашно, след това се потапя в разбити яйца, после пак се овалва в брашно и отново в разбити яйца.

6

Чушките се пържат до златиста коричка.

7

Слагат се върху кухненска хартия, сгъната на два или три слоя, за да се отцеди излишната мазнина.

Подобни рецепти
Любопитно