Пресечена доматена каша
Пресечена доматена каша
Източник: Светла Иванова
време
15 мин.
порции
продукти
1 бр. яйца
3 с.л. олио
1 кг домати
Начин на приготвяне
лесна
1

Използват се месести консервни домати, които се смилат на фино пюре.
През зимата може да се използват такива от консерва.

2

В мазнина (олио ,зехтин или масло) се запържва брашното на слаб огън. Добавя се една част от доматите, сваля се от котлона и се разбърква добре, за да не стане брашното на топчета.

3

После добавяме и останала част от смлените домати и връщаме на котлона. Ако кашата се сгъсти, веднага добавяме една к.ч. вода. Оставяме да се вари няколко минути на слаб огън. Разбъркваме от време на време, за да не загори, тъй като има брашно в ястието.

4

Разбиваме едно голямо или две малки яйца и ги прибавяме в кашата, като целта е да станат на конци. Затова я наричам пресечена доматена каша :)

5

Ако не ви допада кашата да е пресечена, в разбитото яйце прибавете внимателно няколко лъжици от кашата, за да станат с еднаква температура и върнете обратно като разбърквате.

Подобни рецепти
Любопитно