Още няколко страхотни приложения на водката
от Симона Иванова | 12 януари 2016
Не е само за пиене..

Водката е чудесна за коктейли, но има и няколко други приложения, различни от пиенето.

 

Ако по принцип не обичате водка (не на всички им понася добре), то ще я заобичате, когато разберете за колко неща може да се ползва. 

 

За някои употреби може би знаете, за други вече сме ви казали, но някои са нови и за нас и ги намираме за прекрасни!

 

1. Почистване на очила

 

Наясно сме за спиртната основа на водката и съответно, че тя може да помогне в почистването. Но сещали ли сте се да чистите очилата си с водка. Капнете малко върху кърпа и забършете добре.

 

Най-добре е да ползвате от онези кърпички, които са специално за очила, но и най-обикновено парцалче би свършило работа.

 

2. По-дълъг живот на цветята

 

Няма спор, че всяка дама обожава да й подаряват цветя. Красиви големи букети, на които да се наслаждаваме възможно най-дълго. Но цветята са толкова нетрайни, че обикновено имат не повече от ден-два живот. Как да ги задържите по-дълго свежи, за да им се радвате повече?

 

Капнете във вазата няколко капки водка. Така ще ги запазите възможно най-дълго свежи и красиви. 

 

3. Срещу болка

 

Когато се ударим или навехнем, винаги търсим лед, с който да наложим мястото. Но обикновеният лед изобщо няма такъв ефект както средството, което ще ви предложим. 

 

В плик с цип сложете равни части (например по 1 ч.ч.) вода и водка. Пригответе си едно такова пакетче и приберете във фризера, за когато се наложи (най-добре изобщо да не се налага, но все пак...)

 

Следващият път, когато някой изпитва болка, извадете плика и наложете на мястото. И веднага ще почувствате облекчение.

 

4. Поддръжка на самобръсначката

 

Истината е, че всички имаме по една такава. Колкото и рядко да я ползваме, то трябва да знаем как да я поддържаме правилно.

 

Знаете, че понякога ножчетата започват да ръждясват. Е, за да избегнете това, дръжте я в чаша с водка - тя ще удължите максимално живота й.  А и ще сте сигурни, че е дезинфекцирана. 

 

Водката има още няколко супер готини приложения. Задължително си припомнете другите употреби на водката

 

Рецепти