Невероятно удобните употреби на филтъра за кафе
от Kulinar.bg | 06 януари 2016
За които досега не се бяхме сещали

Използвате ли филтър машина за кафе? Ако да, значи това е вашата статия. Ако пък имате друга машина за кафе или пък си варите в джезве, например, тогава след като разберете за какво може да се използва филтърът на кафемашината, ще си купите веднага една кутия. Дори и да не използвате такава машина за кафе.

 

Няма да се бавим повече и ще ви покажем невероятните употреби на филтъра за кафе:

 

Сложете филтър в саксията, преди да сложите пръстта, така няма да прелива вода, когато изсипете повече и подложката не може да я поеме.

 

Накиснете филтри в зелен чай, изстудете и сложете на лицето си като релаксираща маска.

 

Използвайте филтри за кафе, за да намазните тава или тиган, дори скара. Няма да се разпаднат като всяка друга хартиена салфетка.

 

Сложете като похлупак един филтър, когато правите нещо в микровълновата. Това няма да позволи на пръските или изпаренията да попаднат в механизма на фурната.

 

Използвайте филтрите като парцал. Особено за стъкла и прозорци вършат страхотна работа. А и заемат малко място, не като вестниците, с които баба миеше прозорците.

 

Изцеждайте пържени храни върху филтрите вместо върху домакинска хартия. Понякога дори тя се къса и напоява бързо, с филтрите не може да стане така.

 

Сложете сода за хляб в един филтър, завържете с ластик и сложете в хладилника, сака за фитнес, маратонките и навсякъде, където може да се образува лоша миризма.

 

С помощта на филтрите могат да се измият всякакви монитори – на телевизор, компютър и т.н.

 

Филтрите за хартия, които са изработени от качествени материали, не оставят никакви власинки и са подходящи за чистене дори на стъклата на очилата.

 

Нещо, за което може би вече сте се усетили – ако размерът на филтъра е малък (има и доста малки), може да се използва за кошничка за мъфини, ако тези за еднократна употреба са ви свършили. 

 

Идеални са, за да сложите сандвича на детето си в тях. Особено ако е тип джоб, формата му е точно като тази на филтрите.

 

Еднократна купичка за ядки и дребни сладки/бонбони. Много е удобно, сложете няколко филтъра, за да е по-стабилно и след това просто ги изхвърляте, дори не се налага да миете след партито.   

 

Използвайте ги, за да разделите съдовете един от друг в шкафа. Така няма да се драскат от допира. 

 

onegoodthingbyjillee.com

Рецепти