Ориз с праз и маслини
Ориз с праз и маслини
Източник: Сия Рибагина
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Празник: Бъдни вечер
Сезон: есен-зима
Кулинар: Сия Рибагина
време
50 мин.
порции
продукти
1 щипка пикантина
800 мл вода
1 щипка чубрица
20 мл зехтин
1 щипка риган
3 стр. праз лук
300 гр. ориз
Начин на приготвяне
лесна
1

Оризът се почиства и измива в цедка под течаща студена вода, докато стане прозрачен, по този начин се отстранява нишестето.

2

Слага се в тава, празът се нарязва и се добавя към ориза.

3

Ръси се с подправките и накрая се слагат маслините със зехтина. Сипва се водата и се пече на 200 С 25 минути.

4

Лесно, икономично и много вкусно :)

Подобни рецепти
Любопитно