Омлет по милански
Омлет по милански
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: паста, спагети
Националност: италианска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
30 мин.
порции
продукти
100 гр. макарони
30 мл олио
100 гр. шунка
150 гр. кашкавал
8 бр. яйца
Начин на приготвяне
лесна
1

Сварете макароните в подсолена вода и ги оставете да се отцедят

2

Загрейте олиото в тиган, запържете леко шунката и добавете настъргания кашкавал

3

Когато кашкавалът омекне и промени леко цвета си, добавете яйцата

4

Тях трябва предварително да разбиете с 8 супени лъжици вода и подправите със сол и черен пипер на вкус

5

С лопатка повдигнете леко шунката и кашкавала, за да може яйчената смес да проникне и под тях

6

Разпределете сварените макарони сред яйцата в тигана и намалете котлона

7

Сервирайте още топлия омлет с ръжен хляб.

Подобни рецепти
Любопитно