Кокошка със зеленчуци
Кокошка със зеленчуци
Източник: lubagrancharova
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Празник: Коледа
Кулинар: lubagrancharova
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Нарежете кокошката на порции.

2

Запържете месото от всички страни.

3

Подредете месото в тавичка, добавете 100 мл. вода и бялото вино, мушнете да се запече в предварително загрятата фурна, докато омекне хубаво.

4

В мазнината от запърженото месо задушете първо ситно нарязания чесън, джинджифил, лук, кориандър, а след това добавете нарязаните на дълги ленти праз, моркови и сол.

5

Накрая добавете нарязаните чушки. Смесете зеленчуците с месото и оставете да се запече отново.

Подобни рецепти
Любопитно