Омар с пикантен сос
Омар с пикантен сос
Източник: lubagrancharova
Тип ястие: основно
Кулинар: lubagrancharova
време
45 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Омара се поставя във вряща вода и ври 12-13 минути. Оставя се за 5 минути настрани от котлона във водата и тогава се изважда.

2

Отделят се опашката и щипките. С помощта на дървен чук за пържоли се отделят щипките от месото. Останалата част се разрязва по средата. Изчистват се мустачките, очите и зад тях има една торбичка, която се отсранява.

3

За соса: Зехтинът се загрява и леко се запържва срязаната част от омара. След това се добавят лука, морковите,бульона, виното, коняка. Оставя се да ври 15 минути.

4

Прецежда се добавя се доматеното пюре, филийката хляб, сметаната,черен пипер, сол на вкус. Пасира се. Сосът се сервира отделно в купичка.

Подобни рецепти
Любопитно