Невероятна украса на великденските яйца
от Kulinar.bg | 17 април 2014
Нещата отдавна не опират само до боядисването им

Украсяването на великденските яйца отдавна не опира само до тяхното боядисване с бои от магазина. Толкова много техники и идеи има, че всеки човек с малко повече време и въображение може да превърне яйцата в достойни конкуренти на Фаберже.

 

Вероятно вие самите, като едни чудесни домакини и страхотни кулинари, всяка година експериментирате с все по-дръзки цветове и методи.

 

Едно е сигурно – нещо толкова традиционно, колкото е боядисването на великденските яйца, се превръща в реалност благодарение на все по-нетрадиционни техники.

 

Именно такива техники ни предлагат прекрасните дами от Jenite.bg. За тяхното осъществяване често се използват съвсем подръчни материали или пък такива, които можете да си купите от някоя кинкалерия или магазинче за дрънкулки.

 

Найлон с мехурчета


 

Този опаковъчен найлон често се е превръщал в играчка след покупката на някой електроуред. В този случай влиза в помощ на разкрасяването на великденските яйца, обаче не трябва да пукате балончетата!

 

Как?

 

С широка четка нанесете безвредна боя по пълните с въздух балончета. След това просто плъзнете яйцето по найлона и ще получите красиви точки, които са на равно разстояние помежду си. Много бърз и оригинален начин, чрез който да проявите своята креативност.

 

Ядивна украса


 

Звучи невъзможно? Съвсем не е!

 

Благодарение на любимите зърнени боб, леща, ориз, както и на по-малките макарони, можете да превърнете яйцата си в истинско произведение на изкуството. Отново ще ви трябва лепило, с което да ги залепите и разбира се, доста търпение и голяма доза творчество.

 

Останалите нетрадиционни техники ви очакват с нетърпение. Не пропускайте възможността да почерпите вдъхновение :)

Рецепти