Бели, зелени и червени салати за Великден
от Kulinar.bg | 11 април 2014
И за всеки друг ден

Великден не е само козунаци и печено агнешко. Той се случва именно през пролетта, когато животът се събужда, а заедно с него, и храната в чинията става някак по-свежа.

 

Казано с други думи, Великден е времето, през което можете да приготвяте всякакви салати. Не че предполагаемо "можете", а в действителност, на практика.

 

Зелена салата, все по-хубави краставици и домати, репички, пресен кромид и луд, всякакви зелении и подправки – пролетта наистина е много щедра.

 

А и тъй като всеки истински християнски празник засилва чувството за обединеност и национално чувство, решихме да селектираме празнични салати в бяло, зелено и червено.

 

Салата а ла Таратор

 

Както вече писахме, тя е много подходяща за повече хора и отговаря на сезона. А ако идеята не ви е съвсем по вкуса, пробвайте да приготвите дресинг на основата на кисело мляко и да поднесете към зелена салата. Божествено свежо е!

 

Зелена салата

 

С маруля, айсберг, рукола, зеле, спанак или друго любимо зеленолистно. За свежест и контраст, прибавете рендосани моркови или нарязани на лентички чушки.

 

Салата с домати

 

Червеният цвят е много полезен. Пригответе салата с доматки и свеж босилек, гарнирана с домашно прясно сирене, и ще омаете гостите си.

 

А ако не ви се занимава да правите подобни разграничения между продуктите, направете си една шопска салата. В нея има от всичко и сякаш най-добре ни определя.

Рецепти