Най-добрите предложения за туршия със зелени домати!
от Kulinar.bg | 05 септември 2014
Споделени от нашите потребители

Туршията със зелени домати е сред любимите ни, признаваме си. Обичаме киселата нотка, която ни доставя голямо удоволствие. Особено през студените зимни дни. И макар че все още ни се струват доста далечко, вече е време да се приготвим за тях.

 

Затова отново ще съберем специално за вас компилация с туршии, в които сред основните елементи са именно зелените доматки.

 

Всъщност те по нищо не отстъпват на червените. Зелените домати съдържат 93 процента вода и дори повече белтъчини в сравнение с червените. По равно в състава си имат мазнини и фибри.

 

Изобщо не се колебайте и си изберете някое от тези наистина добри предложения, които са споделили с вас нашите потребители. Ако имате желание, последвайте примера им и ни изпратете любимата си рецепта за туршия.

 

Туршия със зелени домати и моркови

 

Това предложение няма само зелени домати, но и моркови, което я прави наистина цветна. И вкусна, разбира се. Не се изисква стерилизиране, което я прави още по-привлекателна за изпълнание. Доматите и морковите се заливат с гореща марината, което всъщност запазва туршията от разваляне. Рецептата е наистина добра и бърза за приготвяне. Опитайте!

 

Туршия от зелени домати II

 

Това предложение е споделено отново от нашата редовна потребителка Добринка Христова Петкова и е наистина добро. Този път стерилизация има, което означава, че за почитателите на сигурните неща, то е абсолютно подходящо. Тук обаче доматките са си единствения основен продукт, така че може да се каже, че рецептата е наистина изчистена. А за тези, които обичат да похапват предимно зелените домати от туршията, това е перфектното предложение.

 

Гръцка туршия

 

Тази туршия, която наричаме гръцка, е пикантна и цветна. В нея, освен зелени домати, има и мокови, кромид лук, люти чушлета и маслини. Последната част предполагаме, че е това, което прави предложението в гръцки стил. И вярваме, че е наистина добро попадение да сложим маслини в зимнината си. На нас, все пак, любима част ни остават зелените домати.

 

Шарената туршия на Илияна

 

Разбира се, няма как зелените домати да не присъстват и в старата, традиционна туршия. В случая, нашата потребителка Илияна Димова е споделила нейното предложение за цветна туршия с много есенни зеленчуци. В него присъстват по равно зелени домати, моркови и карфиол. Какво по-хубаво от това?

Рецепти