4 рецепти за консервиране на червени чушки
от Kulinar.bg | 28 август 2015
Нашите лични фаворити

Върви ли затварянето на консерви?

 

Все пак сега е времето, в което е добре да помислим за зимата, за да имаме добре направени консерви, без да се притесняваме за съдържанието и консервантите в тези, които се предлагат в магазинната мрежа.

 

Ние сме ви подготвили няколко от любимите си рецепти за консервирани червени чушки.

 

Погледнете ги, а ако пък вие имате любима рецепта, сега е моментът да я споделите с нас.

 

Чушки за пълнене в буркани

 

Това може би е най-лесната рецепта за консервирани чушки. Няма какво да се обърка. Чушките стават превъзходни. А как точно ги е направила Любка, вижте в линка.

 

Стерилизирани печени чушки

 

Тук чушките се изпичат предварително. Именно затова е малко по-трудоемка тази рецепта. Но определено си заслужава. Вижте точно как се процедира след изпичането им и какъв е методът на затваряне.

 

Печена червена капия с оцет

 

Тези са ни личния фаворит. Изпечените чушки се заливат с марината от оцет, олио, сол и захар. А след това стават неизменна част от зимните салатки.

 

Мариновани камби

 

Камбичките също са сред предпочитаните. Вариантът на Светла е удобен, тъй като чушките се пекат във фурната, което съкращава времето за направа. И както самата тя е споделила в рецептата, тези камбички са чудесни за гарнитура към пържолки и вървят супер с ракийка.

 

А вие имате ли си любими рецепти за консервиране на чушки? Не ги крийте за себе си, споделете с Kulinar.bg.

 

Рецепти