Наденица (Годеч)
Наденица (Годеч)
Източник: Thinkstock / Guliver
Националност: българска кухня
Сезон: зима
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
за майстор-кулинари
1

Месото се смила и към него се прибавят задушените в свинската мас и малко вода ситно нарязан лук, червения пипер и ситно счукания черен пипер, кимиона, стритата чубрица и ситно нарязаните лютиви пиперки и чесън

2

Сместа се омесва, като се добавя и 1 ч.ч. бульон, получен от сваряването на костите и се оставя да престои едно денонощие

3

След това със сместа се пълнят червата, като се усукват на всеки 10-15 см

4

Надениците се пускат във вряща вода и като заврят се изваждат

5

Отцеждат се и се окачват на проветриво място да съхнат.

Подобни рецепти
Любопитно