Руло от кайма със спанак и рикота
Руло от кайма със спанак и рикота
Източник: Мартина Николова/ Kulinar.bg
Тип ястие: основно
Кулинар: шеф Готвач
време
70 мин.
порции
продукти
500 гр. кайма
1 ч.л. сол
1 бр. яйца
300 гр. спанак
6 бр. картофи
6 с.л. лютеница
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Овкусете каймата със сол и пипер на вкус, добавете яйцето и омесете с ръце. 

2

Бланширайте спанака. Смесете го с рикотата и разбъркайте. 

3

Разточете каймата на правоъгълник, върху лист хартия за печене. Сложете спаначената плънка и разпределете равномерно. Навийте на руло, като си помагате с хартията. 

4

Сложете да се пече на 220 С за около 45 минути. 

5

През това време сварете картофите, обелете ги и ги намачкайте с вилица, като не се стараете да са фино смлени (както съветва Гордън Рамзи). 

6

Сервирайте рулото с пюре от картофи и лютеница.

Подобни рецепти
Любопитно