Лесни канелони с кайма
Лесни канелони с кайма
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: основно
Националност: италианска кухня
Кулинар: Neli Demireva
време
80 мин.
порции
продукти
250 гр. канелони
500 гр. кайма
200 гр. моцарела
100 гр. кашкавал
1 ч.л. сол
3 с.л. зехтин
Начин на приготвяне
лесна
1

В 2-3 с. л. загрят зехтин се слага чесънът и се разбърква, докато се засили ароматът му. 

2

Слага се каймата и се разбърква с тел за разбиване, за да не стане на едри топчета. Подправя се със сол и шарен пипер на вкус.

3

Канелоните се напълват с месната плънка с помощта на чаена лъжичка. Ако се използват кори за лазаня, първо се размразяват, от по-късата страна се слага по лъжица от плънката и се завиват на пури. 

4

Подреждат се в правоъгълна тавичка, добре намаслена, и се заливат с доматения сок. Сокът трябва да ги покрива. Оставят се да постоят 20 мин.

5

Слагат се да се пекат в загрята фурна на 190° С за 30 - 40 мин., докато се зачервят и омекнат.

6

Отгоре се подреждат резенчета моцарела или кашкавал и се запича още 10 мин., докато се зачерви.

Подобни рецепти
Любопитно