Меденки (Евгения)
Меденки (Евгения)
Източник: Евгения Свиленова
Тип ястие: десерт
Националност: българска кухня
време
40 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Замесваме тестото (средно твърдо, при необходимост добавяме още брашно) и го разточваме не много тънко.

2

Изрязваме от него формичка по избор и се нареждат в леко намазнена тава.

3

Пекат се в умерена фурна до порозовяване.

4

След като са изпечени, ги слепваме с крем от: 1 пак. (125 гр) краве масло, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 ч.ч. смлени орехи + няколко натрошени меденки. Възможно е за пълнежа да се използва сладко или мармалад.

5

Украсяват се с разтопен шоколад+малко олио.

Подобни рецепти
Любопитно