Кървавица (Харманли)
Кървавица (Харманли)
Източник: Kulinar.bg
Националност: българска кухня
Сезон: зима
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Дробът и гръкляна се сваряват в подсолена вода и се нарязват на дребни парчета.

2

Прибавят се сърцето и обрезките, нарязани на дребно, ориза, солта и едро счуканите черен пипер, бахар, карамфил и кимион.

3

Сместа се разбърква добре и с нея се напълват почистените и измити черва.

4

Приготвените кървавици се надупчват с вилица, нареждат се в съд, на дъното на който са сложени летвички и се заливат със студена вода.

5

След 6-8 часа тази вода се излива.

6

Заливат се отново със студена вода, притискат се с чиния и се варят на тих огън, докато омекнат.

7

Отцеждат се и се съхраняват 15 дни на хладно и проветриво място.

Подобни рецепти
Любопитно