Супа от агнешки дреболии
Супа от агнешки дреболии
Източник: Boris Botev
Тип ястие: супа
Националност: българска кухня
Сезон: пролет
Кулинар: Boris Botev
време
50 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Белият дроб, черният дроб и чревцата са измиват добре под течаща студена вода.

2

За чревцата е препоръчително да се обърнат с дървено шишче за скара. Може да се ползват дреболии от замразен готов набор.

3

В тенджера с вряща вода се добавят нарязаните на ситно дреболии, разбъркват се добре и на няколко пъти се отпенват, докато заври. След това добавяме измития ориз и сухия джожен.

4

След 15 минути добавяме нарязания на ситно зелен лук и настърганите на едро моркови.

5

В купичка се разбиват яйцата с щипка лимонтузу, добавя се брашното и започва да се прибавя по-малко, на тънка струя супата, като се бърка постоянно.

6

След това застройката се изсипва в тенджерата при супата и се разбърква. Като клокне само веднъж, супата се дръпва от огъня.

7

Готовата супа се поднася поръсена отгоре с прясно смлян черен пипер, магданоз и джожен.

Подобни рецепти
Любопитно