Колко време можем да държим тези продукти в хладилника
от Kulinar.bg | 20 септември 2015
Преди да се развалят и да ги хвърлим

Съвсем скоро присъствахме на следния разговор между двама съпрузи – защо не наряза салатата (жената към мъжа), стои в хладилника от 4 дни? Ами толкова се е сраснала с интериора, че вече не я забелязвам...

 

Та, ако и на вас често ви се случва да ви остава по някой продукт в хладилника, за който все си казвате "има време, той е издръжлив, ще го сготвя/ще го доядем утре”, така неусетно си минава времето и съответният продукт отива в кофата.

 

Никой не обича да хвърля храна, никой!

 

Затова е добре да имаме едно наум за времето, което даден продукт може да стои в хладилника, преди да се развали.

 

32084

 youtube.com


Нека заедно научим това, за да не става така, че често да изхвърляме храна, за която не подозираме, че издържа толкова малко време, дори на студено. 

 

Бекон – до 7 дни

наденички – 1-2 дни

телешка кайма (сурова) – 1-2 дни

пресни говежди стекове – 3-5 дни

свежо птиче месо – 1-2 дни

яйца – 3-5 седмици

супи/яхнии – до 3-4 дни

остатък от вечерята с месо – 3-4 дни

кренвирши (пакетирани/вакуумирани) – 2 седмици

кренвирши (отворен пакет) – 1 седмица

шунка на слайс вакуумирана – 2 седмици

шунка слайс (без опаковка) – 3-5 дни

остатък от макарони, салата с риба тон или салата с яйца – 3-5 дни

 

 

Рецепти