Големите хладилници ни правят дебели?
от Kulinar.bg | 13 октомври 2014
Има ли връзка между размера на талията и големината на хладилника ни

Замисляли ли сте се, че големината на хладилника има голямо значение?

 

Какво имаме предвид – от големината на хладилника ви може да зависи фигурната ви, както и финансовото ви състояние.

 

Големите хладилници ни правят дебели. Според някои проучвания по темата, колкото повече храна имаме у дома, толкова по-малко здравословно се храним.

 

Тестовете са направени в американски семейства, а резултатите показват връзка със затлъстяването и някои други болести, свързани с начина на хранене.

 

Големите хладилници развалят храната. Колкото по-голям е хладилника ни, толкова повече се изкушаваме да купим ненужно много храна. С времето тя се разваля, тъй като не можем буквално да стигнем до нея. Което потвърждава тезата, че пазаруването за дълъг период от време не е добра идея.

 

От друга страна, причина за развалянето на храната е, че съхраняваме на студено неща, които не се нуждаят от това. Чесън и лук, хляб и кафе (което някои държат също в хладилника) определено ще издържат повече време, ако се съхраняват на стайна температура.

 

Ето какво не трябва да съхраняваме в хладилника.

 

Според някои дори яйцата е добре да се държат извън хладилника, стига да не се мият, което да развали външната им обвивка, играеща роля на щит.

 

Големите хладилници заемат ненужно много място. Не бъдете грандомани и не си купувайте хладилник, голям колкото стената.

 

Освен всичко останало, той изразходва и много енергия, която бихме могли да спестим.

 

Повечето от нас, които са се изкушили да се снабдят с огромен хладилник с две крила, просто не се нуждаят от него. Все пак колко бихме могли да сготвим и изядем за една седмица?!

 

Рецепти