Кекс с червено вино и боровинки
Кекс с червено вино и боровинки
Източник: Генка Маринска
Тип ястие: тестени, десерт
време
80 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Рецептата участва в конкурса "Сладкиши, кексове и рула".

2

Разбийте маслото с двата вида захар и 1 щипка сол, докато сместа побелее и стане пухкава (най-малко за 6 минути с миксер). Добавете едно по едно яйцата и при всяко разбъркайте добре.

3

В купа пресейте и смесете брашното, какаото и бакпулвера. Добавете сухите съставки и 125 мл вино на части, като ги редувате и разбърквате. Накрая прибавете и разбъркайте шоколадите стърготини и боровинки (оставете за украса) в тестото.

4

Изсипете сместа в намазаната с масло и поръсена с брашно или галета кексова форма. 

5

Печете в предварително загряна на 175 C фурна, като качите скарата една позиция нагоре.

6

Оставете кекса за 10 минути във формата, след което го обърнете върху метална скара и го оставете да се охлади напълно.

7

За топинга: Смесете пудрата захар с червеното вино и разбърквайте, докато получите гладка и еднородна смес "каша". Разпределете сместа върху кекса и разпределете сушените боровинки върху топинга.

8

Да ви е сладко!

 
Подобни рецепти
Любопитно