Пилешко филе Уелингтън
Пилешко филе Уелингтън
Източник: Youtube
Тип ястие: основно
Националност: британска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
40 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Нарежете лука на тънки полумесеци. Загрейте 2 с.л. олио и сложете лука. Оставете да се готви поне 20-тина минути, като разбърквате от време на време. 

2

Разделете бутер тестото на 4 равни части. 

3

Загрейте останалото олио и в него леко запържете пилешките гърди от двете страни. Овкусете със сол и пипер. 

4

Когато лукът е готов, започнете да подреждате ястието. По средата на парче бутер тесто сложете няколко лъжици от лука, отгоре пилешко и мащерка. Завийте крайчетата, така че да се образува плик. Притиснете с пръсти, за да не се отвори, и отстранете излишното тесто (ако има такова). 

5

Подредете в тавичка върху хартия. Намажете с разбито яйце. Печете на 200 С около 20-тина минути. 

Подобни рецепти
Любопитно