Карнитас (Мексико)
Карнитас (Мексико)
Източник: Wikimedia Commons
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Поставете месото, портокалите (на четвъртини), лука (на четвъртини), намачканите скилидки чесън, солта, кимиона, черния пипер на зърна и дафиновите листа в голяма тенджера, тип „холандска фурна“. Залейте с вода, да покрие добре продуктите.

2

Оставете да заври, след това намалете температура, за да покъкри около 10 минути.

3

Ако се е образула пяна, изчистете я с лъжица. Покрийте леко и оставете да се готви за час и половина.

4

Когато месото се е сварило, оставете го да изстине в бульона за около 1 час.

5

Накрая накъсайте месото. Можете да го използвате за пълнеж на тако и бурито, или да го сервирате, гарнирано със сос по избор.

6

В превод от мексикански, "карнитас" буквално означава "малки парчета месо".

Подобни рецепти
Любопитно